Dynasties
© 2018 BBC

Sir David Attenborough: Dynasties on urani mullistavin tv-sarja

BBC Earth -kanavan uudessa viisiosaisessa Dynasties-sarjassa Sir David Attenborough johdattaa katsojat upeiden villieläinten pariin. Uhanalaiset eläimet, joiden elinolosuhteisiin sarjassa tutustutaan, ovat keisaripingviinit, simpanssit, leijonat, hyeenat ja tiikerit.

Dynastia sai ensi-iltansa BBC Earth -kanavalla 22. marraskuuta klo 23.00. BBC Earth -kanava kuuluu Canal Digitalin Perhe HD -pakettiin. 

BBC Earth on myös Canal Digitalin kuukauden kanavana marraskuussa, joten Dynasties-sarjan ensimmäiset jaksot sekä kaikkia muita BBC Earth -kanavan ohjelmia pääsee katsomaan veloituksetta kanavapaikalla 10.

Keisaripingviinejä Dynasties-sarjan kuvauksissa
Keisaripingviinejä Dynasties-sarjan kuvauksissa
© 2018 BBC Earth

Jo yli 50 vuotta luontodokumenttien parissa työskennellyt Sir David Attenborough kertoo, että Dynasties-sarjassa esitettäviä eläinryhmiä seurattiin poikkeuksellisen pitkän ajan.

"Dynasties-sarjan kuvauksissa seurasimme eläimiä jopa kahden ja puolen vuoden ajan, mikä on todella erityistä ja mullistavaa. Saimme tallennettua eläinryhmistä enemmän materiaalia ja tietoa kuin saatoimme alun perin toivoakaan", Attenborough kertoo.

Sir David Attenborough Dynasties-sarjan kuvauksissa
Sir David Attenborough Dynasties-sarjan kuvauksissa
© 2018 BBC Earth

"Sarjassa nähdään ainutlaatuisia kohtauksia. Lyhyet, vain puolentoista minuutin kohtaukset ovat nopeasti ohi, ja saimme tallennettua niitä vain siksi, että olimme kärsivällisiä ja olimme paikalla niiden tapahtuessa."

Sarjan tuotantoryhmä työskenteli läheisessä yhteistyössä johtavien tutkijoiden kanssa, sekä ennen tuotantoa että ohjelman kuvausvaiheessa.
"Tämä yhteistyö ja muutamien ihmisten pitkän ajan keskittyminen on nyt palkittu upean sarjan muodossa", Attenborough paljastaa.

Løve i solnedgang, fra «Dynasties» på BBC Earth
© 2018 BBC Earth
En liten løve fra BBC Earths «Dynasties»
© 2018 BBC Earth

"Jos kuvasimme tragedian, näytämme sen"


Sir David Attenborough paljastaa myös, että sarja ei välttämättä heikkohermoisille. "Näytämme rehellisesti, mitä villieläinten keskuudessa tapahtuu. Emme ole koristelleet tai vääristelleet totuutta sarjassa millään tavalla."