Se The Irishman på Netflix
© 2019 Netflix

«The Irishman» elokuva oli epäilemättä yksi vuoden 2019 odotetuimmista elokuvista. Martin Scorsesen, Robert De Niron, Al Pacinon, Joe Pescin ja Harvey Keitelin tähdittämä elokuva tekee vaikutuksen kokeneella ja tunnetulla näyttelijäkaartillaan, joka on osasyy elokuvan ennätyssuureen budjettiin. Elokuvan on käsikirjoittanut Steven Zaillian, ja perustuu arvostetun gangsterin ja ammattimurhaaja Frank Sheeranin muistelmiin. The Irishman on kerännyt yhteensä 10 Oscar-ehdokkuutta, eikä se petä odotuksia. Yhteensä kolmen tunnin mittainen elokuva on harvinaislaatuisen mielenkiintoista katseltavaa, eikä jätä ketään kylmäksi. Tiesithän, että voit katsella Netflix sovelluksen sisältöä suoraan OnePlace-digiboksiltasi. Tämä vaatii oman Netflix-tilauksen, jonka voit tilata suoraan digiboksisi kautta. Lue lisää alta:

Poikkeuksellisen hyvät arvostelut

Elokuvan arvostelijat ovat olleet selkeitä tuomiossaan: «The Irishman» -elokuvan on yksi Scorcesen parhaista tuotoksista vuosiin - tätä korreloi elokuvan erinomaiset Metacritic pisteet: 94/100. 

«Martin Scorsesesin The Irishman -elokuva on yksi ohjaajan parhaista elokuvista vuosikymmeniin» kirjoittaa Vulture, ja nostaa esille erityisesti Joe Pescin roolisuorituksen Russell Bufalinon roolissa, legendaarisena mafiapomona: «Kiitän näyttelijäjumalia, että hän keskeytti eläkkeensä näytelläkseen tämän roolin.»

The New York Times kutsuu elokuvaa monumentaaliseksi ja ylistää Pescin ja De Niron näyttelijäsuorituksia: «Kun hän ja De Niro näyttelevät yhdessä, palauttaa se uskon taiteen voimaan.»

Rohkea mestariteos

«Scorsese, De Niro, ja Pacino tuovat valkokankaalle parhaan teoksensa vuosiin,» kirjoittaa Slate kutsuen elokuvaa «rohkeaksi mestariteokseksi».

«Scorcesesin uusin elokuva on kunnianhimoinen teos, ja näyttää mikä on tehnyt ohjaajan kädenjäljestä niin uniikin» kirjoittaa IndieWire, ja lisää: «The Irishman» näyttää että ohjaaja osoittaa olevansa urallansa aivan yhtä elossa kuin vuosia sitten.

Ainutlaatuisia haasteita

Elokuva sijoittuu usealle eri vuosikymmenelle, tuoden uniikkeja haasteita niin ohjaajalle, kuin kokeneelle näyttelijäkaartilleen. Elokuvan budjetista on lohjennut suuri summa pelkästään De Niron, Pacinon ja Pescin nuorentamiseen eri vuosikymmeniä varten. Näyttelijöiden nuorentamiseen käytettiin elokuvataiteen uusinta tekniikkaa, jonka tehtävä on saada näyttelijät näyttämään nuoremmalta - taidokkaan maskeerauksen saattelemana.

Näyttelijöiden nuorentaminen ei kuitenkaan ole pelkästään maskeeraukseen ja teknologian ansiota, vaan näyttelijät ovat myös joutuneet ponnistelemaan roolisuorituksissaan elokuvaa kuvatessaan.  Elokuvan teko on vaatinut konkarinäyttelijöitä kiinnittämään aivan erityistä huomiota käyttäytyäkseen roolihahmon iän vaatimalla tavalla. Elokuvan kohtaukset hiottu täydellisyyteen, jokaista askelta, elettä ja katsetta myöten. 

Voit helposti ladata Netflix-sovelluksen OnePlace-digiboksillesi, ja aloittaa heti sen katselun. Käyttöohjeestamme saat selkeät ohjeet Netflix-suoratoistopalvelun käyttöönottoon.