Netflix-uutuussarja - norjalainen Ragnarök

Netflixin uutuussarja Ragnarök yhdistelee kiehtovaa norjalaista mytologiaa, ja nykyaikaista draamaa. Sarjaa tähdittää tunnettu, pohjoismaalainen näyttelijäkaarti, joka onnistuu upeasti haastavienkin roolisuoritusten edessä.

Ragnarök-sarjan tapahtumat kulminoituvat pieneen, fiktiiviseen norjalaiseen kylään nimeltä Edda, jossa kaikki voimakkaat luonnonvoimat kohtaavat toisensa. Sarjaa tähdittävät mm. David Stakston, Theresa Frostad Eggesbø ja Herman Tømmeraas, jotka ovat luoneet uraa mm. Suursuosioon nousseen SKAM-sarjan parissa. Rooleissa nähdään myös Emma Bones ja Jonas Strand Gravli.

Magne og Lauritz med telt i bakgrunn, fra serien Ragnarok fra Netflix
©Netflix 2020
Tre ungdommer på kafé, i serien Ragnarok fra Netflix
©Netflix 2020

"Vau mikä sarja!"

" -Kun näin ensimmäisen kerran käsikirjoituksen, ajattelin että vau miten rohkea projekti!" kertoo näyttelijä Odd Magnus Williamsson, joka näyttelee paikallisen koulun opettajaa, jota johtaa viettelevä, ja hieman epäilyttävä rehtori (Synnøve Macody Lund). Canal Digital pääsi tapaamaan Williamssonia, ja Henriette Steenstrupia sarjan lanseeraustilaisuudessa. Steenstrup näyttelee sarjassa ahkeraa yksinhuoltajaa, Turidia. Paljastavatko sarjan vanhempia esittävät roolihahmot itsestään joitain yllättäviä asioita sarjan edetessä? "Asioita tapahtuu meidän välillämme, sen voin sanoa", sanoo Williamsson ja katsoo merkitsevästi Steenstrupia. "Sanoisin että sinun tulee vain katsoa miten sarja etenee" hän jatkaa.

Voimakkaita hahmoja

Se, mikä erottaa Ragnarökin erilaiseksi muihin sarjoihin verrattuna on se, miten sarja yhdistelee arkista realismia, ja mystiseen yliluonnollisuuteen. Gísli Örn Garðarsson, joka näyttelee sarjassa Vidaria, kertoo että sarjan haastavimmista kohtauksissa oli kohtaus, jossa hänen roolihahmonsa seisoo alasti keskellä jäistä vuoristomaisemaa, karjuen kuin eläin. "-Kyllä, kohtaus oli erittäin haastava, mutta sitä oli myös uskomattoman hauska kuvata" kertoo islantilainen näyttelijä, jonka roolihahmo on yksi sarjan pelätyimmistä.

Herman Tømmeraas som Fjord i Netflix-serien Ragnarok
©Netflix 2020
Serieskaper av Ragnarok, Adam Price.
©Netflix 2020

Vielä on toivoa!

Mikäli tunnet norjalaista mytologiaa, saatat löytää sarjan hahmoista viittauksia tunnettuihin taruolentoihin. Ragnarök-sarjassa maailma on lipumassa kohti loppuaan - ellei joku puutu asiaan. Sarjan päähenkilöksi, ja yhdeksi keskeisimmistä hahmoista päätyy 16-vuotias poika, joka kärsii lukihäiriöstä - hän saa yllättäen ystäviä, ja alkaa taistelemaan pahuutta vastaan. Sarjan tekijät toivovat, että sarja inspiroi katsojia upealla tarinallaan, ja että se samalla myös viihdyttää. Ragnarök-sarjan ensimmäinen kausi on katsottavissa 31.1. alkaen Netflixissä.

Voit helposti ladata Netflix-sovelluksen OnePlace-digiboksillesi, ja aloittaa heti sen katselun. Käyttöohjeestamme saat selkeät ohjeet Netflix-suoratoistopalvelun käyttöönottoon.