© 2018 History Channel

Uusi dokumenttisarja ylistää jalkapallon uskomatonta tarinaa

History of Football nostaa esiin pelaajia, managereita ja hetkiä, joita jalkapallokansa ei koskaan unohda.

Mistä syystä emme koskaan kyllästy jalkapalloon? Miksi innostumme maailmanmestaruuskilpailuista, vaikka Eurooppa-liigan pelit ovat juuri päättyneet? Miksi koko yhteisö elää ja hengittää jalkapalloa, jossa 11 miestä tai naista taistelevat pallosta?

Ota selvää valitsemalla HISTORY kanavapaikalta 56 (sisältyy Perhe HD -pakettiin).

Uusi dokumenttisarja History of Football on nähtävissä HISTORY-kanavalta 28.5. lähtien. Varietyn mukaan tämä on kanavan kaikkien aikojen merkittävin ohjelmapanostus.

Elä parhaat hetket uudelleen

Entinen Barcelona-legenda ja nykyinen New York Cityn joukkueessa pelaava maailmanmestari David Villa johtaa tätä projektia.

– Intohimoisena jalkapalloilijana koen olevani onnekas voidessani nähdä, mitä jalkapallo merkitsee ihmisille ja miten se vaikuttaa heidän elämäänsä.

– Olen erityisen ylpeä tästä TV-ohjelmasta, koska se antaa pelaajille, valmentajille ja ohjelman tekijöille mahdollisuuden puhua siitä, mitä jalkapallo merkitsee meille, sekä elää monia hienoja muistoja uudelleen, Villa kertoi lehdistötilaisuudessa.

Artikkeli jatkuu alla

Sarjassa nostamme esiin kaikki jalkapallohistorian kohokohdat, kuten hetken, jolloin Pelé johdatti Brasilian maailmanmestaruuteen vuonna 1970 ja sai kansallissankarin maineen.

Analysoimme yksityiskohtaisesti myös Diego Maradonan ja hänen Jumalan kädeksi kutsutun maalinsa. Lisäksi keskustelemme Kamerunista ja Roger Millasta sekä vuoden 1998 MM-kilpailuista, joista Beckhamilla, Zidanella ja Limalla on erilainen käsitys.

Sarja jatkuu vuoteen 2014, jolloin Saksa kohahdutti jalkapallomaailmaa nöyryyttämällä Brasiliaa maalein 7–1 Brasilian omalla kotikentällä. Oliko tämä viimeinen pisara sambakansalle vai onko Venäjällä edessä revanssi?

Artikkeli jatkuu alla

Erilaisia teemoja

Dokumenttisarja ei käsittele jalkapallohistoriaa tapahtuma kerrallaan, vaan jokainen jakso koostuu erilaisista punaisista langoista.

Jaksot on jaettu käsittelemään erilaisia teemoja. Joissakin jaksoissa paneeli keskustelee maailman parhaista jalkapalloilijoista ja toisissa keskitytään jalkapallon merkittävimpiin hetkiin ja tämän upean urheilulajin suurimpiin vaikuttajiin.

History of Football esitetään yli 160 maassa, jossa HISTORY on saatavilla.

Ensi-ilta 28.5. klo 21.00 Löydät HISTORYn kanavapaikalta 56. Ja muista! Voit katsoa kanavaa myös suoratoistopalvelussa. Lisäksi edellisen viikon jaksot löydät suoratoistopalvelun viikkoarkistosta.