Game of Thrones 8. kausi C Morella
Game of Thrones 8. kausi C Morella
© C More

Kilpailu on päättynyt!

Arvoimme ainutlaatuisen matkan Game of Thronesin kuvauspaikoille. Kilpailun voitti Timo Uudestakylästä. Olemme ilmoittaneet voittajalle henkilökohtaisesti.

2 hengen matka Kroatiaan (Dubrovnik / Split) 7.-11.6.2019 sisältää:
Finnairin meno-paluulennot Helsingistä
majoitus 4 yötä hotellissa
aamiaiset ja illalliset
opastetun ohjelman kohteessa
Dubrovnik

Matkakohde: henkeäsalpaavan kaunis Kroatia

Päivä 1: Saapuminen Dubrovnikiin ja tutustuminen Dubrovnikin nähtävyyksiin

Tutustumme jalkaisin Dubrovnikin nähtävyyksiin. Kierroksen kohokohta on Dubrovnikin vanhakaupunki, joka on ollut tärkeä kuvauspaikka ensimmäisestä kaudesta lähtien, seitsemän valtakunnan pääkaupunkina, Kuninkaansatamana. Kiertokävelyn jälkeen paluu hotellille, jossa nautimme illallisen.

Päivä 2: Vapaapäivä

Aamiainen. Vapaapäivänä kukin matkaaja voi omatoimisesti tutustua Dubrovnikiin tai vaikka viettää rennon rantalomapäivän. Illallinen hotellilla Dubrovnikissa.

Päivä 3: Dubrovnik –Trsteno–Stone -Split

Aamiaisen jälkeen jatkamme Splitiin (242 km/koko päivä). Ennen Splitiinsaapumista vierailemme StoninArboretumin kasvitieteellisessä puutarhassa sekä Trstenonkaupungissa. Molempia paikkoja käytettiin sarjan kuvauskohteina. Vierailun jälkeen ajamme Splitiin. Illallinen hotellilla Splitissä.

Päivä 4. Splitinalueella GOT-kiertue (vierailu neljässä eri kuvauspaikassa)

Aamiainen. Kiertokävely Splitinhistoriallisessa keskustassa. Vierailemme KaštelGomilicassa, "FreeBraavosinkaupungin" maisemassa, josta jatkamme edelleen Klisinlinnakkeelle, joka on aikoinaan ollut Kroatian kuninkaiden hovi. Ennen Splitiinpalaamista tehdään vielä yksi pysähdys Žrnovnicankylässä. Paluu hotellille, jossa illallinen.

Päivä 5. Hotelli -Sibenik–Krkanvesiputoukset -Split-lentokenttä

Aamiainen. Retki Šibenikinkaupunkiin ja Krkankansallispuistoon. Siirtyminen lentokentälle.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Dubrovnik

Kroatian eteläinen satamakaupunki, Dubrovnik, on suosittu turistikohdejo ansioistaan historiallisena linnakekaupunkina. 600-luvulla perustettu kaupunki kätkee sisäänsä upean vanhankaupungin, jonka muurit ja portit on rakennettu vuosisatojen varrella useassa erässä, joten varsinaisesta linnakkeesta alettiin kuitenkin puhua 1300-luvulla. Vanhakaupunki pääsi UNESCO:nmaailmanperintölistalle vuonna 1979.

Westerosin pääkaupunkiin, Kuninkaansatamaan sijoittuvia kohtauksia on kuvattu Dubrovnikin rannikkokaupungissa. Merelle avautuva historiallinen muuri ja värikäs, vanha rakennuskanta herättävät tarinan eloon.

Split

Dalmatian rannikolla sijaitseva Spliton Kroatian kiehtovimpia matkakohteita. Splitinvanhankaupunginsokkeloiset kadut ovat ainutlaatuinen historiallinen labyrintti, sekoitus 300-luvun vaihteessa rakennettua roomalaista palatsia ja sen sisälle 1400-luvulla noussutta venetsialaiskaupunkia.

Eräässä valtaistuinpelissä esiintyvä Meereenon todellisuudessa Kroatian toiseksi suurin kaupunki Split. Kaupungissa sijaitsee Unescon maailmanperintökohde, antiikin Rooman aikainen Diocletianuksenpalatsi. Sen uumenet muuttuvat sarjassa Meereeninmaanalaisiksi kujiksi ja kapeiksi kaduiksi, joiden varrella viitat kätkevät usein alleen veitsiä. Meereeninulkokohtauksien näyttämönä on tosielämässä Splitinlähellä sijaitseva Klisinlinnake. Se on aikoinaan ollut Kroatian kuninkaiden hovi. Linnake on vaihtanut usein verisesti omistajaa historian rintamalinjojen mukaan.

Game of Thrones 8. kausi C Morella

Game of Thronesin 8. ja viimeinen tuotantokausi jenkkitahtiin C Morella 15.4. alkaen. Taistelu Westerosin herruudesta ja tulevaisuudesta huipentuu eeppiseen finaaliin Game of Thronesin huhtikuussa alkavalla päätöskaudella. Luvassa on kuusi jaksoa kattava tunteikas ja katkeransuloinen päätös, kun hahmojen on kohdattava toisensa yhteisen vihollisen edessä. George R.R. Martinin kirjoihin perustuvassa ja palkintoja haalineessa sarjassa seurataan myyttisessä Westerosin maanosassa asuvia aatelissukuja, jotka kamppailevat kiivaasti koko kuningaskunnan herruudesta. Nyt talvi on tullut ja suuri taistelu huipentuu.

Muistatko vielä, mihin viime kaudella jäätiin?

Sarjan 7. kaudella Muuri murtui, talvi tuli ja valkoiset kulkijat pääsivät irti. Jon Snow paljastui osaksi Targaryanin sukua ja hän on täten Westerosin oikea hallitsija – miten tieto otetaan vastaan, kun se paljastuu Jon Snow´lle itselleen sekä Daenerykselle?