Blogi

Viritä katselukokemustasi. Ota kanavapaketistasi kaikki irti. Sukella urheilun ja huippuviihteen keskiöön. Tutustu Canal Digitalin maailmaan uusin silmin. Ja näe se mitä haluat oikeasti katsoa. Tervetuloa lukemaan Canal Digitalin blogia!

Uusimmat jutut:

Canal Digital -sovellukset nyt saatavilla
Julkaistu 22 joulukuuta
22 joulukuuta

Canal Digital -sovellukset nyt saatavilla

Canal Digital kehittää tuotteitaan ja palveluitaan jatkuvasti. Canal Digital -sovelluksen kautta voit nauttia kanavapakettisi sisällöistä Apple TV:llä sekä Samsung Smart TV:llä helposti ilman digiboksia. Nyt voit myös katsoa Canal Digitalin huippusisältöä televisiossasi Chromecast-mediatoistolaitteen kautta. Lataa Canal Digital -sovellus niin pääset nauttimaan kanavapakettiesi sisällöstä helposti, missä vain haluat...

Apple TV (4. sukupolvi)

Onko sinulla Apple TV? Voit katsoa Canal Digital -sovelluksen kautta Apple TV:llä kanavapakettisi sisältöjä, kuten live-kanavia C More -ohjelmakirjaston elokuvia ja tv-sarjoja, Catch Up -viikkoarkiston ohjelmia sekä SF Kids -sisältöjä

Tarvitset siis Canal Digital -tilauksen, Apple TV:n (4. sukupolvi) sekä vähintään 10 Mbit/s internet-yhteyden (suositus HD-laatuiselle kuvalle) sekä Canal Digital -sovelluksen, jonka saat ladattua Apple TV:lle  App Storesta.

Näin otat käyttöön Canal Digital -kanavapakettisi sisällöt Apple TV:lle:

 1. Käynnistä Apple TV. Lisätietoa Apple TV:stä saat Applen kotisivuilta.
 2. Lataa Canal Digital -sovellus App Storesta. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään Canal Digitalin tunnuksillasi.
 3. Aloita katselu.

Samsung Smart TV

Onko sinulla Samsung Smart TV? Voit katsoa Canal Digital -sovelluksen kautta Samsung Smart TV:llä kanavapakettisi sisältöjä, kuten C More -ohjelmakirjaston elokuvia ja tv-sarjoja, Catch Up -viikkoarkiston ohjelmia, SF Kids -sisältöjä sekä vuokrata elokuvia.

Tarvitset siis Canal Digital -tilauksen, vähintään 10 Mbit/s internetyhteyden (suositus HD-laatuiselle kuvalle) sekä Canal Digital -sovelluksen, jonka saat ladattua suoraan Samsung-televisiosi (vuosimalli 2013 tai uudempi) käyttöjärjestelmän valikon kautta.

Näin otat käyttöön Canal Digital -kanavapakettisi sisällöt Samsung Smart TV:lle:

 1. Käynnistä Samsung Smart TV. Paina Smart Hub -näppäintä television kaukosäätimestä ja lataa Canal Digital -sovellus.
 2. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään Canal Digitalin tunnuksillasi.
 3. Aloita katselu.

Chromecast

Onko sinulla Chromecast- mediatoistolaite? Chromecastin avulla voit suoratoistaa Canal Digitalin kanavapakettisi sisältöä mobiililaitteestasi television näytölle. Chromecast toimii iPhonen®, iPadin®, Android-puhelimien ja -tablettien sekä kannettavien Mac®- ja Windows®-tietokoneiden ja Chromebookien kanssa.

Tarvitset siis Canal Digital- tilauksen, vähintään 10 Mbit/s internetyhteyden (suositus HD-laatuiselle kuvalle), langattoman verkon sekä Canal Digital-sovelluksen, jonka saat ladattua Appstoresta tai Google Play- kaupasta. Tarvitset myös Chromecastin voidaksesi suoratoistaa Canal Digitalin kanavapakettien sisällön televisioosi.

Näin otat käyttöön Canal Digital- kanavapakettisi sisällöt televisioosi Chromecastilla.

 1.  Käynnistä televisiosi sekä kiinnitä Chromecast televisiosi HDMI-porttiin sekä virtalähteeseen.
 2. Mene laitteellasi; puhelimellasi, tabletillasi tai kannettavalla tietokoneellasi osoitteeseen chromecast.com/setup ja seuraa ohjeita aloittaaksesi Chromecastin käytön.
 3. Lataa Canal Digital- sovellus laitteellesi, avaa sovellus ja kirjaudu sisään Canal Digital- tunnuksillasi.
 4. Valitse haluamasi ohjelma Canal Digitalin sisällöstä, paina Chromecast- ikonia, jolloin kuva siirtyy laitteestasi televisioosi. Aloita katselu.

Ota siis käyttöösi Canal Digital- sovellus niin pääset nauttimaan huippusisällöstä helposti, missä haluat ja milloin haluat.

Miten antenniverkon lähetystekniikkamuutos vaikuttaa maksu-tv-asiakkaisiin vuonna 2017?
Julkaistu 08 marraskuuta
08 marraskuuta

Miten antenniverkon lähetystekniikkamuutos vaikuttaa maksu-tv-asiakkaisiin vuonna 2017?

Viime aikoina on kirjoitettu antennitelevisioverkon lähetystekniikkamuutoksesta eli DVB-T2-tekniikkaan siirtymisestä ja sen vaikutuksista television tarjontaan. Mieleeni nousi kysymyksiä; Miten tämä vaikuttaa minuun? Koska muutokset astuvat voimaan? Pitääkö minun ostaa uusi televisio tai digiboksi? Pitääkö minun tehdä asialle jotain? Päätin ottaa asiasta selvää.

Mitä oikein tapahtuu antennitelevisioverkon lähetyksissä?

Suomessa antennitelevisioverkon lähetyksissä siirrytään vuonna 2017 DVB-T2-tekniikan käyttöön ja osa televisiokäyttöön tarkoitetuista taajuuksista siirretään langattomalle laajakaistalle. Tämän seurauksena televisiolähettimien taajuuksia muutetaan ja uudistus vaikuttaa talouksiin, jotka ovat tilanneet maksu-tv-kanavia antennitelevisioverkon kautta.  Antennitelevisioverkon maksu-tv-asiakas tarvitsee jatkossa joko UHF-antennin ja/tai VHF-antennin sekä Antenna Ready HD -merkillä varustetun television tai digiboksin.  Canal Digitalin asiakkaita muutos ei koske, sillä paras mahdollinen HD-kuva siirtyy olohuoneisiimme suoraan satelliitin kautta. Toki teräväpiirtokuva vaati meilläkin HD-tasoisten lähetysten vastaanottoon sopivan television, mutta sehän monilla jo on.

Pitääkö kaikkien tilata antenniasentaja ja uudet laitteet?

Jos olet antennitelevisioverkon maksu-tv-asiakas, sinulla pitää olla oikeaan lähetysmastoon suunnattu VHF- ja/tai UHF-antenni. Antenniasentajan tilaaminen tuleekin todennäköisesti eteen aika monelle antennitelevisioverkon maksu-tv-asiakkaalle, joten kannattaa miettiä paljonko uusista laitehankinnoista ja antenniasennuksista haluaa maksaa. Canal Digitalin uudet asiakkaat saavat HD-antennin ja sen asennuksen veloituksetta, eikä asentajaakaan tarvitse itse varailla.

Asia tiivistettynä

Viestintäviraston sivuilta löydät runsaasti lisätietoa DVB-T2-lähetystekniikkamuutoksesta, mutta asian voisi vielä tiivistää tavallisen tv-katsojan näkökulmasta seuraavasti: Mikäli olet antennitelevisioverkon maksu-tv-asiakas, varmista antennisi ja laitteidesi valmius vastaanottaa tv-lähetyksiä.  Jos taas olet Canal Digitalin asiakas, avaa televisiosi ja nauti parhaasta mahdollisesta HD-sisällöstä kaikessa rauhassa.

Mukavaa ja sisältörikasta syksyä!

Ville, TV-testeri

PS. Lue lisää myös Canal Digitalin veloituksettomasta asennuspalvelusta, mikäli et vielä ole asiakas.

Enemmän lastenohjelmia, hymyä ja rauhaa!
Julkaistu 04 lokakuuta
04 lokakuuta

Enemmän lastenohjelmia, hymyä ja rauhaa!

Itselläni on kolme lasta. Lapset ovat mahtavia, fiksuja ja kekseliäitä, mutta eivät aina. Silloin kun harrastukset, ulkoilu ja muu tekeminen loppuu, televisio pelastaa. Sitä paitsi lapset ovat ehdottoman laatutietoista väkeä ja osaavat arvostaa runsasta, itselleen sopivaa kanavatarjontaa.


Canal Digital tarjoaa katsottavaa aivan perheen pienimmille, mutta myös yli 10-vuotialle on tarjolla laatusisältöä ja mm. useita näyteltyjä huippusarjoja.
Canal Digital tarjoaa katsottavaa aivan perheen pienimmille, mutta myös yli 10-vuotialle on tarjolla laatusisältöä ja mm. useita näyteltyjä huippusarjoja.

Kauas on tultu pelkän Pikku Kakkosen ajoista. Kun omat lapseni haluavat uppoutua animaatioseikkailuihin, hyvän ja pahan taisteluun tai katsoa uutuuselokuvan, on heillä mistä valita. Canal Digitalin kanavatarjonta sisältää kahdeksan lapsille suunnattua kotimaista sekä ulkomaista kanavaa. Mukana on mm. Disney Channel, Nelonen Nappula, Nick Jr, MTV Juniori sekä muutama muu hyvä vaihtoehto. Sisältöä on siis tarjolla ja jos tämäkään ei kasvaville ohjelmakriitikoille riitä, pientä kuukausimaksua vastaan voi tilata lisäpalveluna lastensarjoja ja -elokuvia sisältävän SF Kids -kirjaston. Meillä se on juuri nyt harkinnassa. 


SF Kids löytyy digiboksin GO-palvelusta Lapset-osion alta sekä tietokoneella, puhelimella ja tabletilla silloin kun Kids-tila on päällä. Canal Digitalin asiakkaana voit tutustua SF Kids -palveluun ilmaiskatselujaksolla 1.10.–30.11.2016
SF Kids löytyy digiboksin GO-palvelusta Lapset-osion alta sekä tietokoneella, puhelimella ja tabletilla silloin kun Kids-tila on päällä. Canal Digitalin asiakkaana voit tutustua SF Kids -palveluun ilmaiskatselujaksolla 1.10.–30.11.2016.

Ota viihde mukaan autoon ja mökille

Koska ollaan perillä? Koska ollaan perillä? No ihan kohta, neljän tunnin päästä. Tämä on se tilanne, johon Canal Digitalin Catch Up -viikkoarkiston lastensisältö sopii täydellisesti. Catch Up tarjoaa joidenkin kanavien ohjelmistoa jopa 7 päivää taaksepäin. Viikkoarkiston ohjelmia voi luonnollisesti katsella digiboksilla GO-palvelussa kotoa, mutta myös pädin ja puhelimen GO-mobiilisovelluksella matkoilla ja auton takapenkillä.

Catch Up -viikkoarkistosta löytyy ohjelmasisältöä pidemmällekin matkalle ja takapenkki pysyy tyytyväisenä.
Catch Up -viikkoarkistosta löytyy ohjelmasisältöä pidemmällekin matkalle ja takapenkki pysyy tyytyväisenä. 

Yksi hyvä vinkki arkiston aarteiden hyödyntämiseen ja esimerkiksi sateisen mökkipäivän varalle on Chromecast. Se on television HDMI-porttiin yhdistettävä suoratoistolaite, jonka avulla voit käyttää puhelinta ja tietokonetta tv-ohjelmien suoratoistamiseen tv-ruudulta. Jos päätät hankkia Chromecastin, mökkitelevisiostasi tulee lastenohjelmia vaikka koko päivän. Ja usko pois, tämä saattaa tehdä myös teidän viikonloppureissustanne mukavamman (kokemusta on).

GO-palvelu on myös turvallinen lasten palvelu 

Digiboksin GO-palvelun Lapset-osio on täynnä toinen toistaan hauskempia hahmoja, sarjoja, klassikoita ja laatuviihdettä. Lisäksi GO-palvelusta löytyvästä uutuusleffojen elokuvavuokraamosta löytyy mainioita lasten ja nuorten leffoja. Tietokoneella, puhelimella tai tabletilla voi laittaa päälle Kids-tilan, jolloin sisältö rajautuu ainoastaan lapsille sopivaksi. Ja tämä taas antaa mukavasti mielenrauhaa meille aikuisille, kun ei tarvitse koko ajan vahtia millä kanavalla lapsi seikkailee. Digiboksin asetuksissa voit lisäksi rajata sisältöä ja esimerkiksi katseluaikoja vieläkin tarkemmin. 


Tietokoneella, puhelimella tai tabletilla saat Kids-tilan päälle yhdellä painalluksella. Takaisin normaalitilaan pääset PIN-koodilla (oletus 1234), joka on tehty rajoittamaan lasten sisältösurffailua. (PIN-koodi poistuu käytöstä loppuvuodesta 2016.)

Tietokoneella, puhelimella tai tabletilla saat Kids-tilan päälle yhdellä painalluksella. Takaisin normaalitilaan pääset PIN-koodilla (oletus 1234), joka on tehty rajoittamaan lasten sisältösurffailua. (PIN-koodi poistuu käytöstä loppuvuodesta 2016.) 

Jos siis perheessäsi on taapero- ja murrosiän välille sijoittuvia laatuviihteen ystäviä, Canal Digitalin ohjelmasisältö tarjoaa hienoja hetkiä arkeen ja viikonloppuun – myös meille hengähdystaukoa kaipaaville vanhemmille.

Ville, TV-testeri

PS. Mikäli et vielä tunne SF Kids -palvelua, lue lisää ilmaiskatselujaksosta 1.10.–30.11.2016.

GO, GO, GO! Nauti urheilusta ja huippusisällöstä missä tahansa.
Julkaistu 01 syyskuuta
01 syyskuuta

GO, GO, GO! Nauti urheilusta ja huippusisällöstä missä tahansa.

Jos et ole vielä huomannut, Canal Digital -asiakkuuteesi kuuluu GO-palvelu, jonka saat käyttöösi liittämällä digiboksisi nettiin. Lataamalla GO-mobiilisovelluksen pädille ja puhelimeen, voit nauttia suosikkiohjelmistasi ja urheilusta autossa, mökillä, missä tahansa. Me asiakaspalvelussa laadimme sinulle muutaman vinkin GO-palvelun hyödyntämiseen.

GO tarjoaa laajan kattauksen laatuviihdettä koko perheelle.

GO on lisäpalvelu ilman lisämaksua

GO-palvelu kuuluu jokaiselle Canal Digitalin satelliittiasiakkaalle. Ja se mitä kaikkea GO-palvelussa voit katsoa, riippuu siitä millainen kanavapaketti sinulla on. Me asiakaspalvelussa suosittelemme aina kokeilemaan, tekemään pienen tutkimusmatkan ja katsomaan mitä kaikkea GO tarjoaa. Ensin sinun pitää vain liittää digiboksisi nettiin tai ladata sovellus mobiililaitteeseesi – ja se on helppoa.

Toimi näin, niin homma toimii

GO-palvelua voit käyttää heti, kun kytket digiboksisi tai tietokoneesi nettiin tai lataat mobiililaitteellesi GO-sovelluksen. Tapoja nauttia lisäpalvelusta on siis kolme ja vauhtiin pääset seuraavalla tavalla:

 • Digiboksilla: Kytke digiboksisi (Smart tai ADB) nettiin, paina digiboksin kaukosäätimestä On Demand -nappia ja nauti!
 • Tietokoneella: Mene tietokoneellasi osoitteeseen go.canaldigital.fi, kirjaudu sisään Omien sivujen tunnuksilla ja nauti!
 • Puhelimella/pädillä: Lataa AppStoresta tai PlayStoresta Canal Digital Go -äppi, kirjaudu sovellukseen Omien sivujen tunnuksilla ja nauti!

Kun olet ladannut GO-palvelun, sisältöä riittää.

GO-palvelu on käytössäsi laitteella kuin laitteella.

Elokuvia ja sarjoja isoille ja pienille

Kun sinulla on hetki omaa rauhaa, kellahda sohvalle, nauti huipputason kuvanlaadusta ja esimerkiksi suosikkisarjasi ensimmäisistä jaksoista. GO-palvelusta löydät joidenkin sarjojen koko kaudet tai jopa useammat kaudet. Palvelun ohjelmakirjastot (mm. C More) sisältävät myös satoja hyviä elokuvia ja dokumentteja. Lisäksi GO-palvelun elokuvavuokraamosta löytyy sekä lasten että aikuisten makuun loistavia uutuuselokuvia pientä maksua vastaan.

Nauti livestä joka mutkassa

Netin GO-palvelussa sekä GO-mobiilisovelluksella voit katsoa myös joitakin kanavapakettiisi kuuluvia kanavia livenä missä tahansa. Käytännössä voit siis jännittää reaaliajassa Räikkösen ja Bottaksen kisoja, ihailla kun Jamie Vardy iskee maaleja Valioliigassa tai seurata BBC:n uutisia juuri silloin kun maailmalla tapahtuu jotain kiinnostavaa. Jos nautit näistä huippusisällöistä mieluummin isolta TV-ruudulta, niin se onnistuu helposti esimerkiksi Chromecastin avulla. Kanavapakettiisi sisältyvät Live-TV-kanavat voit tarkistaa tästä.

GO ja pädisi pitävät sinut näppärästi mukana mm. maailman uutisvirrassa.

Mikäli GO-palvelun käyttöönotto tai sen sisältö herättävät kysymyksiä, vastaan niihin kollegoideni kanssa oikein mielelläni. Pääasia on, että pääset nauttimaan suosikkiohjelmistasi helposti – missä ja milloin tahansa.

Mukavia katseluhetkiä!

 

Asiakaspalvelun Mikko

 

On se helppoa! Lautanen paikoilleen ja herkuttelemaan!
Julkaistu 30 elokuuta
30 elokuuta

On se helppoa! Lautanen paikoilleen ja herkuttelemaan!

Kanavapaketit ja satelliittijutut saattavat tuntua hankalilta, mutta kun uusintojen uusinnat ja huonot tosi-tv-sarjat alkavat maistumaan puulta, on aika tehdä pari klikkausta. Itse aloitin uuden sporttisemman sohvaelämän ja valitsin parhaat livepaikat mm. Valioliigan, formuloiden ja huipputenniksen keskelle.

Canal Digitalin tarjontaan kuuluu nyt myös Viasatin urheilukanavat ja yli 200 viikkotuntia suoria urheilulähetyksiä.

Ripeästi ja helposti alkuun

Itse tykkään kun asiat sujuvat, onpa kyse sitten kanavapaketin tai parturiajan tilaamisesta. Canal Digitalin kanssa tilaus- ja asennusasiat menivät – ja menevät – kaikessa yksinkertaisuudessaan näin: 

1 Vakuuta lähipiirisi paremman TV-sisällön välttämättömyydestä.

2 Tee tilaus ja pääset heti tutustumaan tarjontaan GO-palvelussa netin kautta.

3 Odota muutama päivä. Saat ilmoituksen noudettavasta paketista ja asentaja sopii kanssasi asennusajankohdasta.

4 Katso sivusta, kun ammattimies virittää kanavat ja laittaa kaiken täysin käyttövalmiiksi.

5 Valmista eväät, avaa virvoitusjuoma, istu sohvalle ja nauti.

Tämän jälkeen mikään ei sitten olekaan niin kuin ennen. Itse otin heti käyttöön myös Canal Digitalin asiakkaille kuuluvan GO-palvelun sekä sen mobiiliversion. Ja tämä taas tarkoitti sitä, että jalkapalloa, golfia, formuloita, elokuvia, jääkiekkoa ja paljon muuta voi katsoa milloin ja missä tahansa. Sängyssä ennen nukahtamista. Kentänlaidalla junnujen treenien aikana. Makuuhuoneessa (lasten vallattua olohuoneen television). Ja monessa muussa paikassa, missä pädin tai puhelimen tuijottaminen ei aina kerää kiitosta. Vaan minkäs teet, jos ManU kurittaa Chelsea tai Djokovic ja Murray ratkovat tennismaailman herruutta. Pakkohan sitä on vähän vilkaista.

Kaikkiin Canal Digitalin kanavapakettitilauksiin sisältyvä GO-palvelu tuo viihdettä sekä pädiin että puhelimeen ja on monien hetkien pelastaja.  

Sisältöä juuri omaan makuun

Canal Digitalilla on mistä valita. Alkuun pääsee helposti esimerkiksi yhdellä kanavapaketilla tai pakettien yhdistelmällä. Itse valitsin paketin niillä kuuluisilla kaikilla herkuilla, eikä harmita. Tosin kaikki eivät kaipaa lastenohjelmia 24 h, eivätkä kaikki ole urheiluviihteen suurkuluttajia. Silloin voi keskittyä laatuelokuviin, maailmanluokan dokumentteihin tai vaikka HBO:n koukuttaviin sarjoihin. Niin tai näin, kanavapakettia voi joustavasti päivittää vaikka kuukausittain.

Jos siis kanavapaketin hankinta kutkuttaa, Canal Digital on hyvä vaihtoehto. Lisää tästä TV-suhteesta kuulet myöhemmin – kun pääsen irti ruudun äärestä.


Ville, TV-testeri