HDTV

TV-teknologian edelläkävijänä Canal Digital aloitti ensimmäiset HDTV-lähetykset Suomessa jo vuonna 2005. Nykyisin se tarjoaa markkinoiden monipuolisimman kattauksen erilaisia teräväpiirtokanavia, jotka esittävät urheilua, elokuvia, tv-sarjoja, musiikkia, dokumentteja sekä luonto- ja asiaohjelmia. Canal Digitalin tarjonnassa on yli 20 HD-kanavaa. Kaikki suoraan digiboksilta.

HDTV on lyhenne sanoista High Definition TV, eli teräväpiirtotelevisio. HD-lähetyksen kuva on terävämpi ja selkeämpi kuin normaalin antenni- tai kaapeliverkon kuva, sillä HD-kuva toistaa normaali tv-lähetystä suurempaa pikseli- eli kuvapistemäärää, eli satelliittilähetys lähettää suuremman määrän pakkaamatonta informaatiota kuin tavallisen maanpäällisen antenni- tai kaapeliähetyksen kuva. Koska HD-lähetykset lähetetään useimmiten Surround-äänillä, on myös äänielämys miellyttävämpi Dolby Digital 5.1 äänien voimin. Toisin sanoen HDTV tekee televisionkatselusta huomattavasti nautinnollisempaa ja ennenkaikkea saat kaiken irti FullHD -televisiostasi!

HD-lähetyksessä on jopa viisi kertaa parempi kuvanlaatu!

Oman THOR-satelliitin ansiosta Canal Digital pystyy tarjoamaan tv-kanavat parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla. HD-kuva lähetetään suoraan vastaanottajan omalle satelliittilautaselle, jonka ansiosta sen laatu on jopa viisi kertaa tavallisen antennilähetyksen kuvanlaatua parempi. Television standardilähetyksen kuvaresoluutio on antenni- ja kaapeliverkossa 720x576 pikseliä. Canal Digitalin HD-lähetyksien kuvan resoluutio on 1920x1080 pikseliä, eli Full HD-laatuinen.

Samaan aikaan se luonnollisesti vie myös viisi kertaa yhtä paljon lähetyskapasiteettia. Tämä on erityisen totta urheilulähetysten kohdalla, jotka sisältävät paljon nopeasti vaihtuvaa kuvaa. Karkeasti ottaen siis yksi HD-kanava vie viiden tavallisen SD-kanavan verran lähetyskapasiteettia.

Mitä tarvitsen HD-lähetyksien katsomiseen?

Television tulee olla vähintään HD-valmis (HD Ready), eli lähestulkoon mikä tahansa markkinoilla myytävä taulutelevisio pystyy näyttämään satelliittilähetyksemme kuvan HD-laatuisena, kun siinä on HD Ready -merkintä. FullHD-merkityssä televisiossa kuvanlaatu on kuitenkin ehdottomasti paras.

Lisäksi HD-lähetyksen katseluun tarvitset HD-valmiin digiboksin sekä HDMI -johdon, joka liitetään digiboksista televisioon. Kaikki Canal Digitalin tarjoamat digiboksit ovat HD-valmiita. Canal Digitalin satelliittisignaalin vastaanottamiseen tarvitset myös lautasantennin, jonka saat Canal Digital tilauksen yhteydessä veloituksetta. Canal Digitalin asennuspalvelu huolehtii myös asennuksesta.